31 May kl. 12.03

Du hittar mig bland molnen

Arkivbilder som jag har redigerat om. Fotade med Panasonic Lumix DMC-TZ 20
Postat i kategorin: Foto:Miljö
30 May kl. 20.40

Älskling, stanna tiden så kan vi vara tillsammans

Postat i kategorin: Allmänt
30 May kl. 10.06

Att ha mål

Här är några close-ups från min lilla "målvägg". Och ja, en målvägg är precis vad det låter som: en vägg med mål. På min har jag ett urklipp där det handlar om att utmana sig själv och på ett annat urklipp handlar det om att ställa upp i en tävling. Jag ställde upp i Vårruset för några veckor sen för att uppfylla det som står på båda lapparna. Att springa vårruset var underbart; världens egoboost! Trots långvarig skada(benhinneinflammation)som gjort att jag inte kunde träna löpning innan gick det riktigt bra, sprang på 28.10. Visst, Vårruset är bara fem kilometer men det spelar ingen roll- jag var och är så himla stolt endå. Bitvis var loppet ren smärta. Svetten rann som floder då det var riktigt varmt ute och andetagen var långt ifrån lugna och stabila. Jisses, jag flämtade och frustade som en flodhäst! Många gånger ville jag bara sätta mig ner och strunta i alltihop, trots arrangörernas små distraktioner.Men jag stannade aldrig och slutspurten var bland det bästa jag varit med om. En del kanske tycker att det är löjligt att vara så stolt över något sådant här, men inget mål är för litet då alla är olika. För maratonlöpare kan jag förstå att detta inte är något särskilt, men för MIG var det det! Så är det ju med allt i livet. Alla måste skapa egna, individuella mål som man faktiskt kan klara.
 
På min målvägg finns också ett citat av Rihanna som jag finner så himla inspirerande:
"Allt jag har gjort och upplevt har stärkt mig, och det fortsätter. Livet fortsätter att påverka oss och formar om oss. Jag tävlar ständigt med mig själv och har svårt att stå stilla, jag vill hela tiden röra mig framåt och uppåt. Jag ger aldrig upp."
 
Och så finns det också en liten notis som handlar om att köpa ett smycke som symboliserar allt det man har uppnått hittils. Det ska jag köpa så fort jag pengar!
 
Så sammanfattningsvis: Det gäller att ha mål i livet som driver oss framåt. Om vi lever livet genom att ströva runt helt planlöst kommer vi ingenstans. Men att ha möjliga mål är nyckeln: det ska vara svårt att nå dit men inte omöjligt!
Postat i kategorin: Allmänt
29 May kl. 18.07

I blew and you flew

 
Testar Lightroom 5 just nu. Förvirrande för en nybörjare som jag men såå roligt! Ska bli spännande att se om det blir Lightroom eller PS för mig i framtiden. Vilket av programmen rekomenderar ni?
Postat i kategorin: Foto:Miljö
29 May kl. 17.24

När drömmarna fanns kvar

 
 
Postat i kategorin: Foto:Porträtt
27 May kl. 20.57

Det känns bra nu

Vad tiden går, imorgon har jag mitt sista prov detta året och sedan går jag bara några få dagar till i skolan. Sen..har jag sommarlov! Jag har utvecklats väldigt mycket detta året och jag är faktiskt stolt över mig själv.För första gången på ett bra tag är jag inte stolt bara på grund av betyg och mätbara resultat, utan jag är stolt över min personliga utvecklig;som nog bara jag märker av. Men åh ja, jag märker av den. Detta skolåret valde jag att fokusera på mig själv som person utanför skolan. Jag har spelat mycket flöjt, blivit en mycket bättre inom foto och jag har lagt mer tid på familj och vänner. Har lärt mig att slappna av mer och att vara nöjd- även om jag inte har producerat perfektion. Har lärt mig att skratta åt mina löjliga misstag och att titta tillbaka på dem med ett leende och höjda ögonbryn. "Vad tänkte jag där? Varför gjorde jag så? Hur kunde jag vara den jag var?"Jag är inte arg på mig själv för misstagen längre. Kan ärligt säga att jag är glad att jag gjorde dem! Ingen utvecklas ju utan misstag, eller hur? Jag är bara en människa och jag är bara sexton höstar ung. Hallå, give me some credit.
 
Jag har fortfarande saker jag behöver arbeta med. Jag behöver lära mig att våga visa känslor, att våga misslyckas ännu mer och att släppa taget om saker jag inte kan påverka. Och att älska mig själv ännu mer. 
Postat i kategorin: Allmänt
26 May kl. 20.12

Spectrum

Ett par av helgens fotografier. De är tagna utan större eftertanke och planering, men bra blev det! Tack fina syster för att du posade!
Postat i kategorin: Foto:Porträtt
26 May kl. 10.08

MUSIK: Florence and the Machine

 
Detta, mina vänner, är underbar musik! Florence and the machine är en av mina absoluta favoritband/artister. Så härligt med någon inom musikindustrin som inte är tjugo år gammal och fruktansvärt stereotypisk. Florence är dessutom så himla vacker...och hennes röst. Åh, får alltid rysningar bara jag tänker på den!
 
Postat i kategorin: Musik
25 May kl. 16.11

Evenstar

Arkivbild. Tagen med min Panasonic Lumix dmc-tz 20
Postat i kategorin: Allmänt
24 May kl. 20.37

Sushi, cola och en och en annan elefant

Postat i kategorin: Allmänt
24 May kl. 18.17

Det är skimmer i solen och glitter i sjön

Fredag kväll. Åh. Nu tar jag helg!
 
Ps, Detaljbilder från mammas växthus. Så mysigt att gå runt där inne och kolla på allting. Härligt stök!
Postat i kategorin: Allmänt
20 May kl. 20.42

Why have a limo

 
 
 
Postat i kategorin: Allmänt
20 May kl. 20.38

Good life

Trött och sliten just nu. Ska dra på mig myskläder och krypa ner i täcket. Och drömma om en sommar utan krav och press. Jag ställer höga krav på mig själv för att jag vill visa mig själv att jag kan. För vet ni vad? JAG KAN.
Postat i kategorin: Foto:Miljö
19 May kl. 10.44

MUSIK: Halestorm

Åh, detta är en ny favorit! Denna tjejens röst är ju helt amazing. Check it out!
Postat i kategorin: Musik
19 May kl. 09.09

SPIDER: Dansshow

Lördagskvällen spenderades i konserthuset för att se Malva dansa i Spiders årliga show. Två och en halv timme av dansande barn...whoa! Var riktigt roligt att se men det var liiiiiite skönt när det var över.
Hursomhelst, applåd till alla som dansade! Så duktiga!
 
Ps. Hm. Detta var himla svårt att fota! Använde mitt 18-55:a och kände att jag inte fick den close-up jag ville och så var det riktigt knepigt att få till någorlunda skärpa. Gjorde i alla fall tappra försök imorse på datorn.. tacka vet'ja RAW!
Postat i kategorin: Allmänt
17 May kl. 15.08

VOLVO PV: Details

Postat i kategorin: Allmänt
16 May kl. 21.37

VOLVO PV

(Ingen stämpel på dessa bilder, men alla är tagna av mig)
Postat i kategorin: Allmänt
16 May kl. 20.49

Sacre Coeur

Att gå runt inne i Sacre Coeur under en gudstjänst var ett av mina livs bästa ögonblick. Prästen talade visserligen på en avancerad franska så jag förstod ungefär.,..ingenting. Men det spelade ingen större roll. Att gå runt bland hundratals tända ljus, helgonbilder och människor i bön var helt underbart.
Nästa gång jag är där ska jag kunna tala franska ordentligt!
Postat i kategorin: Foto:Miljö
15 May kl. 15.04

MUSIK: Downton Abbey

 
Detta är en av mina favoritstycken när det gäller instrumental musik. Detta är "suiten" från den prisbelönta tv-serien Downton Abbey, som jag älskar! Jag som är galen i historia älskar att gotta ner mig i de vackra, tidstypiska miljöerna, kläderna, de sociala koderna...ja, allt som var typiskt för tidsepoken Downton Abbey utspelar sig i! 
 
Åh, varje gång jag hör detta drömmer jag mig bort till stora salar, trädgårdar och vackra klänningar...en väldigt romantiserad bild av tiden, men ibland får man väl strunta i den tristare verkligheten?
Postat i kategorin: Allmänt
14 May kl. 20.44

Jag hoppas verkligen

'
 
 
 
Jag har så mycket jag behöver säga, för min egen skull, men jag vet inte var jag ska börja...jag kan börja med att säga att jag är en överlag glad person. Jag tror att de flesta skulle beskriva mig som glad, framåt och väldigt virrig! Folk skrattar ofta när jag är "helt borta" och en del finner det nog lite charmigt. Men det känns inte lika charmigt att inte kunna hålla ihop tankarna, att känna sig ur kontroll. Jag är duktig på att skriva ner i almanacka. Jag kommer alltid i tid. Men jag känner mig alltid stressad. Oavsett hur mycket eller lite jag har att göra känner jag en inre stress som tär på mig och gör mig ledsen. Om jag t.ex. tar det lugnt med min pojkvän en kväll far tankarna hela tiden runt och den mest återkommande är att jag borde göra någonting. Jag borde plugga, jag borde plocka iordning mina saker, jag borde fixa det och jag borde göra si och så. Ångesten blir ett faktum och jag biter på naglarna, skakar med benet och mår allmänt psykiskt konstigt. Så, är det verkligen konstigt att jag ofta inte riktigt är "med" i nuet när jag ständigt tänker på "borden", "måsten" och framtiden?
Mina vänner och bekanta i skolan skrattar ofta åt hur snabb jag är i rörelser,när jag t.ex. går i skolans korridorer, eller hur effektiv(och ja, stressad)jag är. Jag lever alltid i ett högt tempo även om det inte behövs vilket jag tror är en bidragande orsak till min inre stress och ångest. Men inte heller detta är konstigt egentligen; inte med tanke på det samhälle jag lever i. Jag är mycket ambitiös i skolan, spelar flöjt på en någorlunda avancerad nivå, fotograferar, skriver egna texter, driver blogg, twitter, tumblr, facebook och instagram. Jag är alltid kontaktbar via sms och telefon och vid sidan om allt detta vill jag såklart hinna umgås med mina vänner och min familj. Det är fullt upp, helt enkelt. Jag är medveten om att allt detta inte är "måsten"- för hur nödvändigt är det att driva en blogg till exempel? Men vad är jag utan mina intressen? Vem är jag?
 
Det jag försöker säga är att det är så mycket komponenter som ska få plats i mitt liv på så kort tid och så mycket tankar som ska få plats i mitt huvud. Och för mig är det inte lätt att få komponenterna och mina tankar att gå ihop och fungera som en enhet. 
 
Jag ska nu därför börja leva..långsamt. Gå långsamt. Äta långsamt. Prata långsamt. Tänka en tanke i taget och ta ett "måste" i taget. Jag tror verkligen jag kommer må bättre då.Jag hoppas verkligen jag kommer må bättre då.
 
Postat i kategorin: Allmänt
14 May kl. 20.15

Strövtåg i hembygden

Detta ser jag varje dag när jag går hem. Inte helt fel, eller hur? Känns skönt att ha en stor kontrast mellan miljön när jag går i skolan(stadsmiljö, mycket ljud och högt tempo)och miljön när jag är påväg hem(fågelsång och lugnt tempo). Borta bra, hemma bäst.
Postat i kategorin: Allmänt
12 May kl. 11.06

Galna hundar och ett hus av glas

Bilder från igår, som var en riktigt bra dag! Umgicks med familjen i solskenet och mådde allmänt fint! Jag såg(och såg till att)mammas växthus började bli inrett, skrattade åt våra älskade vovvar och åt en massa god mat. Det är i sådana stunder man kan strunta i "allt annat" och bara vara lycklig.
Postat i kategorin: Allmänt
10 May kl. 10.28

Knepig bländare och en dum fågel

Det är så roligt att fotografera just nu när alla blommor och löv börjar komma! Fotografierna ovan är tagna med stativ och mitt 50mm. Försökte först ta några bilder med bländare 1.8 men fick ge mig eftersom det var så knepigt att få någon riktig skärpa...
När jag fotade tog jag en liten paus, sträckte på mig och tittade upp på himlen. En liten svala gled genom luften ovanför mig och jag tänkte "åh, vad fina svalor är!" Sekunden senare kände jag något varmt som rann i hårbottnen och på handen.
DUMMA FÅGEL!
Postat i kategorin: Allmänt
07 May kl. 15.10

Bildbomb: Valborg 2013/Emporia

Dagen efter Valborg for ju jag och min pojkväns familj till Emporia, ett gigantiskt köpcentrum i Skåne. HERREJISTANES vad stort det var. Underbart!
Fotografierna nedan är tagna med min Panasonic Lumix DMC-TZ 20. Alltså inte min systemkamera Canon EOS 60d...därav den sämre kvaliten. 
 
På Emporias tak kunde alla besökare gå runt och beundra den FANTASTISKA utsikten... man kunde se både Öresundsbron och Turning Torso där uppeifrån. Ser ni den lilla "pinnen" till vänster, under pilen? That's it!
Som ni ser blev det en himla massa ätande och fikande... men det är så det ska vara! Sista fotografiet är ifrån ett riktigt häftigt café som var miljövänligt. Andra butiker borde apa efter!
Jag hade en riktigt härlig dag på Emporia! Om ni får chansen att åka dit, gör det!
Postat i kategorin: Allmänt
06 May kl. 18.46

Vårruset

Imorgon springer jag Vårruset, ska bli så roligt! Det blir fem jobbiga kilometer eftersom jag inte har kunnat träna på väldigt länge... har haft rejält ont i vaderna i över en månad nu och har därför tagit det väldigt lugnt. Ville inte riskera att det skulle bli värre innan loppet! Men jag är övertygad om att det kommer gå bra imorgon! Och efter loppet imorgon ska jag börja springa igen, vare sig jag har ont eller inte! Mår så himla dåligt när jag inte kan ut och röra på mig! Det positiva med skadan är att jag har insett hur mycket jag har börjat uppskatta löpningen. Förr gymmade jag ungefär tre gånger i veckan men när jag tränade på gym för någon vecka sen kände jag inte samma glöd för styrketräning längre...längtade efter att känna den där härliga känslan när man hittar en stabil puls och andning och glädjen när man spurtar i slutet av sin runda! Så nu blir det sex kilometer tre gånger i veckan(som jag gjorde förut)till att börja med...sen får vi se!
 
 
Postat i kategorin: Allmänt
05 May kl. 20.44

MUSIK: The Summer Set

 
Musik är en stor del av mitt liv så varför inte dela med sig av den? Jag kommer därför lägga ut tips på musik då och då. Yay! Jag har väldigt blandad musiksmak så jag tror alla ni därute, oavsett om ni är hårdrockare eller Mozart-fans, kommer bli nöjda.
 
Jag börjar med bandet The Summer Set. Jag lyssnar faktiskt bara på dem på våren och sommaren, men de gör så härliga "feel-good":låtar så jag borde lyssna på dem året runt! Deras låtar gör mig så glad!
Lyssna och kommentera gärna vad ni tycker!
Postat i kategorin: Allmänt
05 May kl. 20.38

Hundpussar är de bästa pussarna

 
Två foton på Annies söta lilla vovve; Dixie. DIN LILLA GOSEPLUTT I LOVE YOU.
 
Postat i kategorin: Allmänt
04 May kl. 15.45

Mina fina galenpannor

Tröttnar aldrig på den här bilden! Två personer jag älskar så himla mycket; min systerdotter och min pojkvän. Mina fina galenpannor.
Postat i kategorin: Allmänt
04 May kl. 09.59

Kilometer

Nu ska jag hoppa upp på hojen och cykla iväg till en kompis som jag ska sova hos inatt. 14 km av trampande blir det, men vad gör det när man kan göra det i shorts och solglasögon?!
Vad ska ni hitta på i helgen?
Postat i kategorin: Allmänt
03 May kl. 19.31

En bit av Grekland?

Härliga, älskade fredag! Drog på mig gummistövlarna(..ormar, ni vet?) och glufsade ut i eftermiddagssolen när jag kom hem. Nu är den bästa tiden att fotografera enligt mig eftersom det är så knepigt att få fram fina färger i den skarpa sommarsolen. Nu blir det ett finare, mer gyllene ljus. I like!
Ha en trevlig kväll!
 
PS. Bara jag som tycker att trädet på fotografierna ovan ser smått exotiskt, möjligtvis grekiskt ut?
Postat i kategorin: Allmänt
03 May kl. 19.21

To love another person is to see the face of GodPostat i kategorin: Allmänt
02 May kl. 16.40

25000

Hello people!
Solen skiner, det är riktigt varmt och nästan vindstilla! Så härligt! 
Hur är det med er? Det var några dagar sedan jag kikade in här på blogg.se, men skåningarna gav mig inga tillfällen för blogguppdatering, haha! Men skämt åsido, jag hade en underbar Valborg. Massa god mat och många härliga människor...kan det bli bättre? Hur var er Valborg? Jag hoppas att ni läsare kommer ihåg kvällen och att ni inte hade för mycket men dagen efter. Hörde ni att det var 25000 samlade människor i parken i Lund? Jisses! Jag tycker dock att polisen verkar sköta helger som Valborg bra. You go guys!
Just nu skriver jag på min iPad, sover hos mormor och morfar inatt. Imorgon kommer äntligen lite "ordentliga" bilder från arkivet igen. Idag får vi nöja oss med en iPad- bild.
 
Ha en bra torsdag så hörs vi imorgon! Längtar hem till min systemkamera som en galning!
 
Hi people! The sun is shining and it's a lovely day! How are you? It's been a while since my last update but well...who want to sit in front of the computer on Valborg/Holidays? I had a great holiday with plenty of food and amazing people. I'm writing from my iPad at the moment, I'll sleep at my grandparents house tonight but I'll upload some decent photos tomorrow.
Have a great thursday and then you will hear from me again tomorrow! Can't wait to come home, to my beloved camera...
Postat i kategorin: Allmänt