22 Jul kl. 20.37

Ingen balans

 
Okej, så detta har väl inte varit min bästa dag i livet so far. Har känt mig ur balans och på dåligt humör hela dagen, helt utan anledning. Det har väl tyvärr gått ut lite över familjen men så är det ju att vara tonåring:inte så lätt det vill säga. Nu ska jag i alla fall sörpla i mig mitt te, lyssna på soundtracket från The perks of being a wallflower(har ni sett den?Vad tyckte ni?)och bara mysa med mig själv. Imorgon blir en bättre dag!
Postat i kategorin: Allmänt, Foto
22 Jul kl. 18.44

The glove

"The story begins with the light in your heart
A fantasy dream and a spark
Once you believe you are ready to shine
The princess inside you will show
You are the glow, you are the glow"
Postat i kategorin: Foto
22 Jul kl. 14.29

À la maison

Hello!
Nu är jag hemma i min lilla bod igen. Har varit riktigt roligt att vara hundvakt men det var himla skönt att komma hem också. Det känns som om fotograferingen har kommit lite i skymundan nu på sista tiden, så jag ska se om jag kan ta med kameran på en liten runda senare.
Postat i kategorin: Allmänt
20 Jul kl. 15.13

FILM: The Purge

 Amerika är ett fredligt land med låg arbetslöshet och en rekordlåg mängd brott. Varför? På grund av 'the purge'. The purge är natten där alla brott, inklusive mord, är lagliga.
I "The purge" släpper en familj en behövande främling i sitt hem vilket visar sig vara ett enormt misstag...
 
"Tonight allows people a relief, from all the hatred and violence that they keep up inside them".
 
Jag älskade iden bakom the purge men den får avdrag i betyget då den bara var smått obehaglig och för mycket thriller för min del. Mer skräck, tack! Bra skådespelare och nytänkande ger plus.
Betyg: 3/5 
Postat i kategorin: Allmänt
20 Jul kl. 14.38

Yellow

 
Postat i kategorin: Foto
20 Jul kl. 14.30

Har det bra

Hejsan bloggen! Jag är som sagt hundvakt och har varit/är det hela helgen. Varvar gos med mormor och morfars hund med bad i vågorna. 
Igår var det sex månader sen jag blev tillsammans med min pojkvän vilket firades med middag ute och bio! Såg på den nya skräckisen "The purge". Den var väldigt bra, lägger ut en liten rescension av den senare.
Postat i kategorin: Allmänt
17 Jul kl. 20.48

4

 
Postat i kategorin: Allmänt
17 Jul kl. 20.39

New in

 Galet billigt på Ginatricot vilket resulterade i en del shopping! Klänningen ligger(såklart..hur skulle framsidan kunna se ut så?)med ryggen uppåt för jag tycker spetsen var helt fantastisk. Vad tyckter ni, något som faller er i smaken också?
Postat i kategorin: Allmänt
16 Jul kl. 15.16

Toast vid havet

Bilder från dagens lunch och fika. Köpte hem kladdkakade som vi mumsade på i den stekheta solen. Tur att det fläktar i alla fall!
Postat i kategorin: Allmänt
16 Jul kl. 10.45

Solig dag med nära och kära

 Godmorgon mina busungar! 
Idag skiner solen och det är hur varmt som helst. Dagen tillbringas med mina nära och kära då bror och hans flickvän kommer hem. Blir en fika ute på ett lokalt cafe vid havet lite senare. Mysigt!  Vad ska ni hitta på?
Postat i kategorin: Allmänt
15 Jul kl. 13.03

Mitt nya "objektiv"med mera

Shoppade faktiskt inte så mycket när jag var i Stockholm men det jag väl köpte är jag himla nöjd med! Nytt skal av rosa silikon+skärmskydd till mobilen och en sparbössa från fotografiska museet. Trodde att sparbössan var en mugg när jag köpte den så blev lite besviken, men nu tänker jag använda den till att spara ihop till just ett objektiv. Fotografiska var för övrigt helt fantastiskt och riktigt inspirerande! Vill så gärna att mina foton kommer hänga där någon dag...vem vet? Inget är omöjligt.
 
Lägger ut ett inlägg senare om fotograferna som ställde ut på fotografiska, så att ni som inte varit där över huvud taget eller inte på senare tid också kan bli inspirerande! Vad säger ni om det?
Postat i kategorin: Allmänt
15 Jul kl. 12.58

3 från Stockholm

 
 Tre bilder från min instagram och Stockholm. Hade ett underbart besök där som kan sammanfattas:Roliga upplevelser/gröna lund+härligt sällskap+helt underbar mat.
 Inte så illa, eller hur?
 
 
Postat i kategorin: Allmänt
12 Jul kl. 12.09

Nöjd tjej

Gammal bild som jag konverterade till svartvitt. Älskar hennes uttryck- hon ser så nöjd ut, haha!
Postat i kategorin: Foto:Porträtt
11 Jul kl. 16.08

Världens vackraste utsikt

Detta är en gammal favorit från min och mammas resa till Paris förra året. Bilden är tagen från Montmartre, strax nedanför Sacre Coeur för att vara precis. Åh. Paris-ma cherie!
Postat i kategorin: Foto:Miljö
10 Jul kl. 20.41

Den mest pinsamma låten på min spellista

 
Nej, jag vet inte varför den här ligger på min spotify. Det låter som en psyk-sjuk siri som säger:
Come now, surely we can be friends?
I know so much about you
I love you, look at everything I've done for you
You would be nothing without me
You blocked me on Facebook
And now you're going to die
 
Fick idéen till detta inlägget på Elizabeths blogg. Himla mysig tjej, kolla in hennes blogg!
Postat i kategorin: Allmänt, Musik
10 Jul kl. 19.03

Förnyad tumblr

Rensade ut min tumblr helt för ett tag sedan då jag tyckte den var för dyster. Jag vill att min tumblr ska vara ännu ett ställe för inspiration, inte min virtuella dagbok! Passade på att byta theme nu när jag endå var igång. Ten points to Gryffindor me!
Bytte även url så nu hittar ni min tumblr på www.oktobersolen.tumblr.com
Postat i kategorin: Allmänt, Inspiration
10 Jul kl. 17.52

Har ni glömt hur jag ser ut?

Hejsan bloggen! Long time no see. Lilla jag har mycket på G nu förstår ni! Medfogar bild på fina mig, så ni inte glömmer bort mitt vackra ansikte!
Postat i kategorin: Allmänt
08 Jul kl. 19.40

Attraction

Lekte lite i PS och här är resultatet. Vad tycks?
Postat i kategorin: Foto
08 Jul kl. 11.10

MUSIK: Ingrid Michaelson

 Detta är en himla mysig låt och jag blev verkligen glad när en vän tipsade mig om den. Texten är löjligt lätt att lära sig så den hamnar lätt "på hjärnan".
Postat i kategorin: Musik
08 Jul kl. 10.50

Litet arbetsbi

 God morgon!
Idag har jag min deadline för bröllopsfotografierna så det blir nog en hel del tid inomhus idag, trots solen. Skulle juvarit härligt att bättra på solbrännan lite...
 
Har en intensiv vecka framför mig; är hundvakt tisdag till onsdag och sedan tillbringar jag fredag, lördag och söndag i Stockholm. Ska blir riktigt roligt!
Postat i kategorin: Allmänt, Foto
06 Jul kl. 15.55

Ny plats för kreativiteten

Såhär såg det ut igår när jag satt ute på min lilla uteplats och skrev. Underbart att kunna sitta ute..så inspirerande! Nu ska jag ut och fortsätta- hoppas på fint flyt i tankebanorna idag.
 
Postat i kategorin: Allmänt
05 Jul kl. 17.40

Nu du, PS!

Idag tar jag mig i kragen och lämnar min lilla security-zone i Photoshop Elements 11. Inget mer "Guidad"-läge! Från och med nu sköter jag allt genom att rota igenom alla konstiga menyer. Började mitt "nya liv"med den här bilden och tja...texten blev alldeles för stor men annars tror jag att jag är godkänd.
Postat i kategorin: Allmänt, Foto:Miljö
05 Jul kl. 12.28

Att fota landskap

Det här med att fotografera landskap är klurigt. Även om ett landskap är vackert kan det lätt se platt ut på bild. Hmm. Dags att öva! Inte direkt nöjd med bilden ovan då ljuset inte var vackert, men tycker jag fick till kompositionen rätt bra. Vad tycker ni?
Postat i kategorin: Allmänt, Foto:Miljö
05 Jul kl. 11.23

Den som håller ögonen öppna hittar alltid något vackert

 
Postat i kategorin: Foto:Miljö
05 Jul kl. 04.20

Mot havet

Bild från igår kväll när jag tog en promenad till ett av mina favoritställen här hemmavid.
Postat i kategorin: Foto:Miljö
04 Jul kl. 21.49

MUSIK: Oskar Linnros

 
Älskade, snygga Oskar Linnros har lyckats igen! Denna låten nynnar jag flitigt på, och det tror jag faktiskt att jag kommer göra hela sommaren.
 
"Men än finns hopp, än finns tid. Större än vi är nu lär vi aldrig bli".


Postat i kategorin: Musik
04 Jul kl. 21.19

Jag har kommit långt

Insåg en sak nyss. Någonting viktigt. Jag kände en känsla som alla alltid borde känna. Jag kände mig stolt över mig själv. Jag upplevde en plötslig känsla av tillgivenhet gentemot mig själv och den jag har blivit. Jag har en hel del att vara stolt över men det hade jag glömt, någonstans i vardagsbestyren och alla små problem som ska lösas. Jag har lätt att klanka ner på mig själv och jag har en tendens att tycka mycket illa om mig själv för rätt obetydliga saker. Ja, jag är långt ifrån perfekt och jag har verkligen mycket jag behöver jobba med. Men jag har kommit långt. Jag försöker alltid att visa mer känslor nu för tiden, försöker prioritera mig själv och säga nej, och framförallt att tycka om mig själv. Det är lätt att få dålig självkänsla och hatkänslor mot sig själv i dagens samhälle. Ett samhälle där utseende är allt och där en persons status visas i form av kommentarer på instagram och facebook. Bara jag som vill spy på alla dem som skriver "Vad söt du är gumman älskar dig vännen!<3<3"till varandra hela dagarna? Ett samhälle där vi från en mycket liten ålder tvingas slå oss fram för att synas. Vad blir resultatet? Några få som ser bra ut och vet om det(men som vägrar ta emot komplimanger)och de som förtvivlat gärna vill synas och höras men aldrig uppmärksammas. De som inte syns antar att det måste vara något fel på dem och börjar tycka illa om sig själva.
 
 
Jag lägger ingen direkt vikt vid vad andra tycker eller säger om mig(även om jag verkligen uppskattar komplimanger osv)utan all press kommer ifrån mig själv. Sociala medier är ingen press i mitt fall. Jag är så pass stark när det gäller att prestera att jag har svårt att inte..."inte prestera". "Du borde gjort det bättre, du borde klara detta, du borde försöka mer"..Mitt huvud är min värsta fiende.
Men som sagt, det är på bättringsvägen. För jag är ju hur bra som helst. Faktiskt. Och vi borde bli fler som säger det!
Postat i kategorin: Foto:Miljö, Tankar&Funderingar
04 Jul kl. 14.28

Orolig natt

Hejsan svejsan.
Dagen tillbringas med fotoredigering och småplock. Är riktigt trött eftersom det åskade rejält inatt. Jag har aldrig varit med om så kraftig åska och blixtar förut, och jisses vad rädd jag var! Det var inte roligt att ha en flera hundra år gammal ek precis bredvid min stuga då kan jag ju lova.
 
Postat i kategorin: Allmänt, Foto:Porträtt
03 Jul kl. 22.06

Old habits, old memories

Redigerat snapshot från när mormor, jag och Sigge var och handlade blommor.
Postat i kategorin: Foto:Porträtt
03 Jul kl. 21.03

Tillbaka

Hello! Har varit tomt här på bloggen ett par dagar eftersom jag har varit hos min mormor och morfar. Är så underbart att vara där. Att vara hos mormor och morfar har alltid varit lite av en tillflyktsort för mig. Ett ställe dit jag kan åka om jag vill ifrån min vardag och bli lite bortskämd, ett ställe där jag kan vara lite mer själv och ett ställe där jag kan prata om allt och ingenting. De senaste dagarna har bestått av massor av mat, mat, mat och en massa skratt. Min kusin-världens sötaste kille-kom också på besök så det blev en hel del fotboll också. 
 
 
 
 
 
 
Postat i kategorin: Allmänt
01 Jul kl. 17.20

Hjärtmedicin

 
Postat i kategorin: Foto:Miljö
01 Jul kl. 17.07

Monopol

 
Postat i kategorin: Allmänt