27 Aug kl. 20.56

Thigh gaps

 
 
 Idag finns tyvärr detta SJUKA ideal där tjejer kämpar för att ha thigh gaps: det vill säga mellanrum mellan låren. Läs texten ovan och tänk på vad ni egentligen strävar efter.
Postat i kategorin: Tankar&Funderingar
27 Aug kl. 20.49

Nattskuggor

 
Postat i kategorin: Foto:Miljö
27 Aug kl. 20.07

MUSIK: Finger Eleven

 
Hittade detta underbara band för ett par dagar sedan och är helt fast! Lite soft, mjukare rock- I like! Låten ovan är en av deras mjuka, softa låtar och en av mina nuvarande favoriter!
Postat i kategorin: Musik
27 Aug kl. 10.38

Sommarens bästa köp?

Köpte den här färgstarka godingen på Gekås/Ullared i somras. Är förälskad! Den har många smidiga fack och det får plats en hel del i den. Perfekt för mig som alltid släpar runt på skolböcker och så vidare. För ynka 150kr blev den min! Vad tycker ni- gillar ni den lika mycket som jag?
Postat i kategorin: Allmänt
26 Aug kl. 19.35

Another first

Hade inga bra bilder utan experimenterade lite snabbt i PS och det blev ju helt okej!
 
Hej! Det är en trött tjej som sitter här vid datorn ska jag säga er! Gick min första dag i skolan idag. Började med lektioner nästan direkt vilket kändes.. hm. Ja ni förstår. För jäkligt! Fick läxa till imorgon vilken jag precis orkade med innan huvudet skrek "STOPP"och jag var helt slut. Nu ska jag dock bara ta det lugnt resten av kvällen. Blir soffan för hela slanten!
Imorgon ska jag visa er en underbar väska jag köpte i somras. Tror ni kommer älska den!
Postat i kategorin: Allmänt
23 Aug kl. 17.44

Pearls for girls

Fick ett underbart halsband av mamma idag från märket "Pearls for girls". Kommer användas flitigt i höst!
Postat i kategorin: Allmänt
23 Aug kl. 08.02

Mumsigt med mumin

Hade en så mysig kväll igår. Mumsade i mig äpple med kardemumma och sörplade kaffe ur min fina muminmugg. Och så lyssnade jag på karlavagnen, så klart! 
Postat i kategorin: Allmänt
22 Aug kl. 18.47

Tack!

Såg nyss att jag hamnat på blogg.se:s "topplistor" i kommentarskategorin. Jag är så himla glad! Tack till alla er som kommer hit och håller min lilla hemsida igång med alla era fina ord!
Postat i kategorin: Allmänt
21 Aug kl. 19.43

Gamla vänner

Hittade mina gamla Lord of the rings- figurer i en dammig skrubb och var bara tvungen att ta fram dem igen. Samlade på dem när jag var yngre och skulle gärna fortsatt nu men de görs tyvärr inte längre. Nåja. Härlig nostalgi att ha dem framme igen!
Postat i kategorin: Allmänt, Foto
21 Aug kl. 17.09

MUSIK: Sia

 
Postat i kategorin: Musik
21 Aug kl. 15.03

Fika

Hemma igen efter en mysig fika hos syster. Blev självklart en massa gos med lilla Effi också.
Postat i kategorin: Allmänt
21 Aug kl. 10.26

Bra morgon

Godmorgon! 
Hoppade ur sängen vid sju imorse(ingen ironi, tro det eller ej)och tillbringade ett par timmar framför tv:n med kaffe och frukost. Sedan bytte jag om och tog en härlig powerwalk! Sex svettiga kilometer blev det och nu mår jag så himla bra! Att röra på sig är verkligen en investering i sig själv.
Postat i kategorin: Allmänt
20 Aug kl. 19.40

SPEL: Gamereactor- Black Flag

Bläddrade precis igenom nya Gamereactor och blev himla glad åt att Assassins Creed: Black Flag fick ett dubbelt uppslag. Bra artikel dessutom! I höst smäller det! Äntligen!
Postat i kategorin: Gaming
20 Aug kl. 17.35

Det här med gymnasiet

På måndag börjar andra året på gymnasiet. Jisses. Redan?! Första året var mitt bästa skolår någonsin. Gymnasiet kändes mycket mer anpassat efter oss elever, lärarna var bättre och jag fick gräva ner mig i det jag var intresserad av. Under första året fick jag tillbaka lite av min kärlek till skolan som jag tappade under högstadiet vilket kändes underbart. Jag har alltid varit motiverad och intresserad av skolan men under högstadie-tiden möttes höga prestationer av glåpord. Fick jag bra betyg var det inga "grattis!"jag fick höra, utan "ja det är klart, du är ju en sån plugghäst. Att plugga är ju ditt liv!" Hur motiverande var det att höra sådant av de som jag träffade varje dag i tre år? Nej precis, inte alls. Jag blev aldrig sårad av sådana kommentarer men vad säger det om människor om man inte ens kan glädja sig åt att någon annan lyckats med en sådan sak- ett betyg?  Att vara framåt, ställa kritiska frågor och att vilja veta möttes i många fall av förakt och oförståelse av andra elever. 
 
Ett av mina starkaste minnen från första året på gymnasiet var den första engelskalektionen. Vi delades in i grupper som tillsammans skulle diskutera ett visst ämne. Jag var den enda tjejen i min grupp. Jag kände mig uppgiven då diskussioner under högstadiet varit olidliga. Jag hade alltid försökt starta en konversation, att göra det vi skulle, men hade då alltid mötts av fniss, suckar och inga som helst ansträngningar. Men till min förvåning var det inte jag som drog det tyngsta strået. Killarna började genast prata-på nästan flytande engelska dessutom-och där satt jag med hakan vid knävecken. Den första tiden på gymnasiet insåg jag att det var så här det skulle vara!
 
Nu ser jag fram emot ännu ett år bland härliga människor och en inspirerande miljö. Jag vet att det kommer att bli ett tufft år när det gäller studierna, men med hjälp av alla fina människor på skolan och många koppar kaffe kommer det gå fint!
 
 
 
 
Postat i kategorin: Tankar&Funderingar
18 Aug kl. 10.26

Reach

 
Postat i kategorin: Allmänt
17 Aug kl. 20.35

Nära och kära

Hemma efter en mysig kväll med nära och kära. Nu blir det te och lite läsning tror jag minsann. Godnatt!
Postat i kategorin: Allmänt
17 Aug kl. 15.05

Flower power

Ett par snabba bilder. Ingen särskild kvalité på fotona, men blommorna är ju så söta!
 
Kvällen spenderas hos syster som bjuder på middag och annat mumsigt. Kanske tar en match på just dance mot bror min också?
Postat i kategorin: Allmänt, Foto
16 Aug kl. 20.35

Flaws

 
Postat i kategorin: Foto
16 Aug kl. 18.50

Dust

 
Postat i kategorin: Foto
16 Aug kl. 17.26

Weheartit & podcast

Suger åt mig inspiration från weheartit och lyssnar på en podcast medan jag väntar på att mamma och pappa ska komma hem. Då blir det en kopp kaffe innan vi sätter igång med maten. Min mamma är vänlig nog att låta mig stå med vid spisen så jag lär mig lite. Vill ju kunna laga god mat själv när jag flyttar ut ur boet om ett par år! 
Postat i kategorin: Allmänt
16 Aug kl. 12.01

MUSIK: Ludovico Einaudi

Nevnarien tipsade om detta stycket på sin blogg för ett tag sedan och nu känner jag att jag vill dela det vidare. Så vackert!
Postat i kategorin: Musik
16 Aug kl. 09.20

Morgonens inspiration

Godmorgon! Startade dagen med frukost och inspiration ifrån Buffé. Himla fin tidning som bara dimper ner gratis i brevlådan sådär. Brukar ni läsa den?
Postat i kategorin: Allmänt, Inspiration
16 Aug kl. 08.01

Mårbacka

 
Postat i kategorin: Foto
15 Aug kl. 21.07

Tillbaka efter massa mys

Hejsan bloggen! 
Nu är jag äntligen tillbaka från min lilla bloggpaus då jag bodde hemma hos min pojkvän. Då han lite oväntat blev ledig mer än förväntat tillbringade vi dagarna tillsammans genom att se film efter film och att äta en monstruös mängd godis. Var absolut en av lovets bättre veckor! Vad har ni gjort i veckan?
 
 
Postat i kategorin: Allmänt
13 Aug kl. 10.45

Shooting stars

Bild från visination.com
 
Hej bloggen! Förlåt för dålig uppdatering, tillbringar några dagar hos pojkvännen så jag har inte möjlighet att publicera egna bilder just nu! Har dock kameran med mig så ni får se bilderna senare.
 
Igår vid midnatt satt jag och min pojkvän ute och kollade på stjärnfallen. Vi såg flera stycken i minuten och det var så vackert. Såg ni några stjärnfall?
Postat i kategorin: Allmänt
11 Aug kl. 14.48

Världens fikasläkt

Jag hann knappt inte svälja mitt "förmiddags-te"innan min syster ringde och bjöd över mamma och mig på..fika! Glada i godsaker som vi är flög vi in i bilen och for iväg. Blev en mysig stund med mycket skratt(särskilt åt vovven på sista bilden). Min släkt är nog världens mesta fikasläkt. Vi fikar hela tiden, överallt. Pappa, som inte äter sötsaker i någon form och inte dricker kaffe eller te, ser inte poängen och skrattar åt alla våra "kafferep". Men att fika är ju en social sak, någonting som ger en härlig gemenskap och tillfälle att prata och umgås.
Fikar ni ofta?
Postat i kategorin: Allmänt
11 Aug kl. 12.21

Skrämmande natt ger lugn morgon

Godmorgon! Eller förmiddag?
Inatt åskade det som aldrig förr här hemma! När jag bodde i stan tyckte jag det var mysigt med åska. Mullrade och blixtrade men mer var det inte. Inget skrämmande alls! Men låt mig klargöra en sak till alla er som bor i villaområden eller städer: det är STOR skillnad mellan åska och ÅSKA. Ute på landet, så som jag bor, är åska mycket värre och det är rent farligt. Vårt hus är högsta punkten på marken förutom en flera hundra år gammal ek så blixtarna söker sig till oss. Hua. Inatt slog blixten ner tre meter ifrån vårt hus och den slog ut hela vårt proppskåp. Fönstren skallrade och huset skakade. Så nej, nu tycker jag inte åska är mysigt. Bara skrämmande och farligt nära.
 

Just nu har jag min lilla förmiddagsfika och läser igenom alla fina kommentarer. Roligt att jag "äntligen" får några, haha! Vad gör ni idag?
Postat i kategorin: Allmänt, Tankar&Funderingar
10 Aug kl. 12.47

Soft

Hejsan alla! Dagen spenderas med en bra bok och te. Sov lite dåligt inatt så är lite slö.. ikväll kommer hur som helst några bekanta hit, ska bli roligt! Vad gör ni idag?
Postat i kategorin: Allmänt
09 Aug kl. 17.39

MUSIK: The smashing pumpkins

Postat i kategorin: Musik
09 Aug kl. 16.01

Want

 
Postat i kategorin: Foto
09 Aug kl. 15.38

Nya älsklingar

Hej fina läsare! Dagen har spenderats i blomster och mat-affären med mamma. Efter denna heta sommar hade både hennes och mina blommor dött så vi lullade runt och valde nya älsklingar som ska lysa upp hösten. Jag valde höstglöd och en annan mjuk liten bollig sak. Fint och fräscht blev det i alla fall, eller vad tycker ni?
Postat i kategorin: Allmänt
08 Aug kl. 18.40

Amitié bonheur

 
Postat i kategorin: Foto
07 Aug kl. 15.27

Paj

Rabarperpaj med familjen ute i solen är inte helt fel!
Postat i kategorin: Allmänt
07 Aug kl. 11.18

Crystals

Godmorgon! Något av det första jag gjorde imorse var att ta några snabba bilder på mina kristaller. Alla är inte med på bild här, men vad tycker ni om de ni ser? Har allihopa i ett vackert glasskåp med guldfärgad ram, himla vackert!
Postat i kategorin: Foto
07 Aug kl. 07.44

Fresh

Våra äpplen börjar så sakteliga falla från träden vilket får mig att inse att det inte är mycket kvar av sommaren. Var tog den vägen?
Postat i kategorin: Allmänt, Foto
06 Aug kl. 16.33

Effi

 
Postat i kategorin: Allmänt, Foto:Porträtt
06 Aug kl. 14.41

Ungefär som det brukar vara

Hemma igen efter en helg med pojkvän och vänner. Blev  båttur med bad, god mat och härligt sällskap. Ungefär som det brukar vara alltså! Härliga sommar.
Postat i kategorin: Allmänt, Foto
06 Aug kl. 14.30

Legacy

Arv från min gammelmormor. Vila i frid.
Postat i kategorin: Allmänt, Foto
04 Aug kl. 16.31

MUSIK: Queen

 
Freddie Mercury kommer alltid vara fantastisk. 'Nuff said-
Postat i kategorin: Musik
04 Aug kl. 16.10

4 tumblr-favoriter

 
 
OBS: Jag äger inte alla bilder på min tumblr. Jag lånar dem endast som inpiration till mig själv och andra.
 
 

 
 
 
 
Postat i kategorin: Inspiration
02 Aug kl. 19.05

Darkness is simply a lack of light

 
Postat i kategorin: Allmänt, Foto
02 Aug kl. 16.24

Recept: Kvarg-glass

 
Detta, mina damer och herrar, är perfekt att äta efter träning, som frukost eller som mellanmål:
Ingredienser:
-Kvarg
-Banan(valfritt)
-Funlight
-Valfria bär(här använde jag röda vinbär & blåbär)
-Topping(här har jag mörk choklad)
Så här gör du:
Mosa bären och kvargen samt tillsätt valfri mängd funlight. Rör ihop till slät massa. Om du använder banan eller dylikt mosas det också ner här.
Om du vill ha en glassliknande konsistens, som på bilden ovan, kan du sätta in det i frysen cirka en timme.
 
Postat i kategorin: Allmänt, Inspiration
02 Aug kl. 13.56

Ny design-igen!

Har varit sugen på en ny design ett tag, även om jag nyligen skaffade en ny. Jag tyckte verkligen om den gamla(på bild ovan)men jag vill ha mer fokus på mina foton. I den gamla designen var mina foton 700px: här är de 1000px! Great!
Postat i kategorin: Allmänt
02 Aug kl. 12.34

Oups

Tjena bloggen! Här har det varit tomt hemskt länge, förlåt förlåt! Ärligt talat försvann bloggen helt ur mitt huvud för ett tag sedan och jag kom inte på att den fanns fören i morse...oups. Men nu blir det regelbunden uppdatering igen! 
Postat i kategorin: Allmänt