31 Aug kl. 18.23

Det här med hälsa

Bild lånad från http://photo.elsoar.com/
 
Imorgon har det gått en vecka sedan jag åt något socker. Med det menar jag socker som i godis, chips och så vidare. För ett tag sedan bestämde jag och min pojkvän oss för att leva utan socker fram till nästa sommarlov, med undantag för födelsedagar, på kalas och så vidare. 
Det senaste halåret har jag känt mig så himla trött hela tiden vilket jag tror beror på att min kropp inte fått i sig den mat den förtjänar. Jag är trött på att vara trött- jag vill vara den effektiva, glada tjejen som jag egentligen är. Därför har jag beslutat mig för att få i mig MER mat, MER frukt och MER vatten. 
Min familj är en riktig "fikafamilj" och jag skulle inte kunna tänka mig att aldrig någonsin äta godsaker. Jag älskar ju mormors bullar, lösgodis och glass! Dessutom är fika en väldigt viktig social del av mitt umgänge med släkt och vänner; vi samlas alltid kring en kopp kaffe. 
 
Mitt mål med detta är INTE att gå ner i vikt och jag vill verkligen understryka att alla är olika. Det är INGET fel med att äta godis på helgerna. Eller på veckorna, för den delen- bara man äter lagom och inte glömmer att äta rejält med MAT. Jag väger mig i princip aldrig eftersom det inte säger mig någonting om hur jag mår- ett halvkilo mer eller mindre spelar ingen roll för mig så länge jag mår bra! Jag vill alltså uppmana alla som läser detta att göra det som passar er bäst och äta det som får er att må mentalt och fysiskt bra. Det ska vara gott att leva!
 
 
 
Postat i kategorin: Tankar&Funderingar
31 Aug kl. 12.15

Myshelg

Här är ett par suddiga, halvdana bilder från helgen som går mot sitt slut! I helgen har jag bara varit hemma med min pojk, som på bilderna ovan hjälper mig med att göra scones till lunch! Den första veckan i skolan har varit ganska tuff- att gå upp innan sex varje morgon och komma hem sent på kvällen tar ut sin rätt. Hoppas att jag har vant mig lite nu så att veckan som kommer blir lättare.
 
Postat i kategorin: Allmänt
18 Aug kl. 17.09

Självportätt

 
Postat i kategorin: Foto:Porträtt
18 Aug kl. 12.18

Mysdag

Idag regnar det. Massor. Jag sitter inne med en kopp kaffe i handen och tittar på något halvkasst tv- program. Mysigt! Vad hittar ni på idag?
Postat i kategorin: Allmänt
17 Aug kl. 19.31

Själv men inte ensam

Bild tagen i photobooth
 
Hejsan!
I skrivande stund sitter jag och myser i min smutsiga, halvfula onepiece med hörlurarna kring öronen och lyssnar på musik. Min "karl" mådde inte bra idag så nu sitter jag här själv. Nåja, jag är väldigt bra på att vara själv. Det tror jag är väldigt viktigt- att kunna vara själv utan att känna sig ensam. Nu för tiden(ha, låter som en pensionär känner jag...)är vi omgivna av människor hela tiden så det är inte undra på att det känns tomt när vi väl är själva. När vi inte är omgivna av folk rent fysiskt snackar vi med dem via internet och sms och videosamtal och chatt och så vidare och så vidare. Men när man väl sitter där själv, kanske i mjukiskläder som jag gör nu, gäller det att man känner sig själv. Vad vill JAG göra just nu? Så att vara själv är enligt mig ett sätt att få utlopp för aktiviteter som jag kanske inte gör när jag är med andra. Som att ligga på golvet med laptopen på magen och äta glass, kanske. Hm...det lät inte så dåligt. Undrar vad mamma har i frysen?
Postat i kategorin: Tankar&Funderingar
13 Aug kl. 14.58

Onsdag

Detta har varit en bra dag än så länge. Imorse tog jag en promenad och njöt av de lite svalare vindarna och nu har mormor varit här med min lilla kusin. Eller lilla och lilla, killen är ju 10 år nu! Det känns som om det var i går mamma ringde och sa att jag fått en till kusin. Jag minns att jag var förkyld och att jag därför inte kunde träffa honom på BB. Haha, så typiskt. Nu är han en självständig, fotbollsspelande liten plutt som jag tycker om så himla mycket. 
Postat i kategorin: Foto:Porträtt, Tankar&Funderingar
13 Aug kl. 12.48

Sommaren 2014

Vilken sommar jag har haft. Jag lyckades knipa åt mig ett riktigt bra jobb på ICA, vi har fått en ny familjemedlem och min fritid har spenderats med min pojkvän och mina vänner. Jag har ätit glass och jordgubbar i parken, haft film-maraton till tre på natten och jag har badat i havet. Jag kunde nog inte önska mig mer av en sommar.
 
Förresten, säg hej till Harry- vår nya älskling! 
 
Postat i kategorin: Allmänt